|
|
|
... tejfellel,
1/2 csomag vanilincukorral,
12 deka vajjal
jól összegyúrunk, és hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát... |
|
|
|
|
|
|
|
... deszkán jól összegyúrunk.
Két részre osztjuk. Egyik részét zsírral kikent tepsibe téve, egyenletesen elnyomkodjuk, majd a következő töltelékkel töltjük:
1/2 kg vékonyra szeletelt rétesalmát,
60 deka kimagvazott, felébe vágott szilvát könnyedén keverünk
10 deka cukor és
késhegynyi fahéjpor keverékével.
A másik részt tésztával fedjük, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... városra nagyon jó.Ezért felmentem oda és készítettem pár képet.
Jaaa,egyébként hadirokkant lettem.Tupperware tanácsadó vagyok.Van nagyon sok jó termékünk.Az 1ik ilyen a konyhaművész szeletelő.Az egyik vásárlómnak tegnap elvittem és meg akartam mutatni a működését.Pont répát szelt a gulyáshoz.Nosza,majd én megmutatom milyen szuper ez a szeletelő.Fogtam a répát,elkezdtem vele s... |
|
|
|
|
|
|
|
... virsliket megfözzük, aztán mindegyiket bevágjuk
hosszában, annyira, hogy egy kis reszelt sajttal és
ketchuppal v. majonézzel (ízlés szerint)megtölthessük. A
vékonyra szeletelt felvágottak egyik oldalát bekenjük
majonézzel (v. valamivel, ízlés szerint). Minden virslit
begöngyölünk egy-egy bekent felvágottal, fogvájóval
átszúrkál... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... mit
csak együtt álmodhatunk széppé tovább!
lap tetejére
Tudatszint
Virtuális dimenzióba üres a hűtő, nem hagytatok
legalább egy szeletet a habostortából, kétnaponta
érkeznek fényképen a csajok: 10-90 évig keresik
a pasikat...hát nem mondom...nagy a hím hiány
Ennyire várod a Karácsonyt vagy csak... |
|
|
|
|
|
|
|
A számítástechnika tanítása egy középiskolai tanár szemével
Nekem mindig az 1982-es év jut eszembe, ha sorsfordulatra gondolok. Ugyanis ekkor találkoztam először azzal a mesterséggel, amit ma számítástechnikának neveznek. Elsőként a mesterség szót kellene megmagyaráznom. Akkoriban nyilván tudománynak neveztem volna, de ma már rá kell jönnöm, hogy egy jó mesterség alkalom... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1,5 órán keresztül lassan főzzük (közben sózzuk). Vége felé beletesszük a szalonnákat és főzzük még fél órát. Mikor a hús teljesen puha, lehűtjük és levesszük a csontokról.
A májat szeleteljük és főzzük (a megmaradt felforralt lében) kb. 20 percet.
A zsemlét áztassuk szintén a megmaradt lében.
A húst, májat, zsemlét, zöldségeket ledaráljuk legalább kétszer.
Be... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1,5 órán keresztül lassan főzzük (közben sózzuk). Vége felé beletesszük a szalonnákat és főzzük még fél órát. Mikor a hús teljesen puha, lehűtjük és levesszük a csontokról.
A májat szeleteljük és főzzük (a megmaradt felforralt lében) kb. 20 percet.
A zsemlét áztassuk szintén a megmaradt lében.
A húst, májat, zsemlét, zöldségeket ledaráljuk legalább kétszer.
Bel... |
|
|
|
|
|
|
|
... forrald, és add hozzá az egyik narancs kifacsart levét és a mézet. Egy teáskannába szórd bele a teát, szűrd rá a fűszeres vizet és öt percig hagyd állni. A másik narancsot - héjastul - szeleteld vékonyra és oszd szét a csészékben, majd erre öntsd a narancságyra a forró teát.
Teapuncs
Hozzávalók: 1 csomag Puncs fűszerkeverék (Kotányi, Knorr) fél liter vörösbor, 2 fi... |
|
|
|
|
|
|
|
... van.
Húst ugyanígy elkészíthetünk előre hétvégén is . Kiklopfoljuk, befűszerezzük, vagy csak kissé sózzuk, aztán olajat öntünk rá. Lecsukjuk és a hűtöbe tesszük. Akkor és annyí szeletet vehetünk ki, amennyire szükdégünk van. Panírozhatjuk, vagy csak lisztbe forgatjuk, és már kész is az étel.
Elárulom, hogy szépségápolás és a hajápolás apró és olcsó trükkjeit... |
|
|
|
|
|
|
|
... Lapja Cafe
2007.01.12
Az egyik soron az üdítők sorakoznak, a másikon a chipsek, kekszek, csokoládék. Végre átvergődünk a tejespulthoz. De nem lehet fellélegezni: tejszeletek, pudingok, cukorkás joghurtok csábítanak. Megvehetjük? Megehetjük?
A tévéből áradnak a reklámok, melyek mindig több és több fogyasztásra sarkallnak. Igazán széles a skála, a Super ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a burgonya belsejébe - majd a másik oldalát. Sózni csak tálaláskor szabad, különben megpuhul.
4 Mit tegyünk, hogy a bécsi szelet ne legyen kemény?
A vékonyra szeletelt húst tegyük fóliába, és úgy klopfoljuk ki! Csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük és panírozzuk! Kitűnő lesz.
Mitől lesz a sült csirke ropogós?
Ahhoz, hogy ne cs... |
|
|
|
|
|
|
|
... facsart narancslé
· 1 teáskanál méz
· 1 csipet fahéj
· fél evőkanál apróra vágott citromfűlevél
Elkészítése:
Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfűlevelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk ös... |
|
|
|
|
|
|
|
A neorealizmus egyik kiváló alkotásában Fellini mint forgatókönyvíró működött közre. Melyik ez a film?
Federico Fellini (Rimini, 1920. január 20. - Róma[1], 1993. október 31.) olasz filmrendező és forgatókönyvíró.
A II. világháborút követő olasz filmművészetben kialakult egy új irányzat, a neorealizmus. Ezen az úton elindulva találta meg Fellini saját, s... |
|
|
|
|
|
|
|
... sombreronak neveztek. Itt minden másnak és újnak tűnt, még a nagy meleget sem lehetett olyan melegnek érezni, mint odahaza. Az ételeknek is furcsa ízét éreztem, ezért Apával csak rántott szeletet rendeltettem.
Kedves Naplóm, én nagyon jól éreztem magam, még barátokat is találtam: Nikolt, Antoniót, Izraelt és Mariannát. Én tanítottam őket magyarul, ők pedig engem spanyolu... |
|
|
|
|
|
|
|
... pedig átfedi egymást a cukor körül. Alufóliából szélességében ugyanakkorát, de hosszában rövidebbet vágjunk (olyan 2-2 centivel legyen nagyobb kétfelé, mint a cukor hossza). A selyempapír szeletek két végét rojtozzuk ki ollóval. (Ha van otthon cérnametéltvágó gép, azzal sokkal egyszerűbb és szebb lesz a rojtozás! A három réteget tegyük a gép vágóhengerei közé és egy kicsit tekerjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma és só. A jota kezdetben húsos ételnek számított, manapság azonban már nem csak húsevők fogyasztják. Ennek oka, hogy idővel kialakult vegetáriánus változata is, melybe a hús helyett szeletelt burgonyát tesznek, a babbal egyenlő mennyiségben. A jotának sok változata alakult ki a történelem folyamán: készíthető cikóriával, zellerrel, vagdalt hússal, valamint fejes salátával... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Kaszás Attila: Nem a haláltól, a szenvedéstől félek
A fenti mondat akkor hangzott el, amikor még a családalapításon, Jancsika születésén innen volt. Akkor még az erdőről mesélt, ahol imádott biciklizni, a templomokról, ahol tapintható a csend, és nagyapjáról, aki otthon, méltósággal ment e... |
|
|
|
|
|
|
|
... teret egymásnak az együttlétben.
Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.
Adjatok egymásnak a kenyeretekből, de ne ugyanazt a szeletet egyétek.
Töltsétek meg egymás poharát, de ne egy pohárból igyatok.
Örüljetek és táncoljatok együtt, de időnként engedjétek egymást egyedül lenni.
Gondoljatok arra, hog... |
|
|
|
|
|
|
|
... módszerrel dolgozik: ez pedig nem más, mint a bizonyításnak egy mechanikai formája. Történetesen a parabolaszelet területének meghatározásáról van szó, melyet úgy old meg, hogy a keresett szeletet egy homogén lemezből kivágott idomnak tekinti és ennek felfüggesztésével, illetve erő- és teherkar hányadosával számolva határozza meg a keresett értéket. Hasonló eljárással jut a gömb é... |
|
|
|
|
|